Οι κινούμενες εικόνες …
Οι κινούμενες εικόνες είναι κάτι ανάμεσα στις απλές εικόνες και τα βίντεο καθώς τονίζουν διάφορα σημεία που κινούνται σε μια εικόνα κατά τα άλλα στατική, ή προσθέτουν κινούμενα στοιχεία σε μια εικόνα που την ενισχύουν στο μήνυμά της. Υπάρχουν τρια κύρια είδη που μπορούμε να φτιάξουμε για σας.
1. Το “animated GIF”. Είναι το απλούστερο και πιο γνωστό, και στην ουσία είναι μια εικόνα που “παίζει” σαν βίντεο σε μια συνεχή επανάληψη. Ο σκοπός είναι να τονίζουμε ή να δείξουμε μια συγκεκριμένη λεπτομέρεια σε ένα θέμα που μας ενδιαφέρει.
2. Το “Cinemagraph”. Είναι παρόμοιο ‘Animated GIF”, αλλά πολύ πιο ποιοτικό και με πολύ περισσότερο έλεγχο ως προς το πιο τμήμα της εικόνας θα κάνουμε κινούμενο, διατηρώντας την υπόλοιπη στατική ώστε αν τονίσουμε ακόμη περισσότερο το μήνυμά μας. Χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στη διαφήμιση μέσω Internet.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι, είτε σε αρχείο βίντεο (που όμως ‘παίζει’ μια φορά χωρίς επανάληψη) ή σε κώδικα HTML που θα παίζει επαναλαμβανόμενα όπως το “GIF”.
3. Εικόνα με κινούμενα στοιχεία που είναι επιπλέον. Μπορούμε να πάρουμε μια εικόνα και να της προσθέσουμε επιπλέον κινούμενα στοιχεία που θα τονίσουν αυτό που θέλουμε. Δείτε παρακάτω τη στατική εικόνα και δίπλα της το αντίστοιχο βίντεο.
Stacks Image 521
Stacks Image 525
Stacks Image 59
Η κινούμενη εικόνα είναι πολλές φορές πολύ πιο εντυπωσιακή ακόμη και από τη βίντεο και μπορεί να τονίσει εντυπωσιακά το μήνυμά σας.
Κινούμενες Εικόνες